SM-sarja vihelletään käyntiin tänään

10.09.2024 10:55

 

Helmi Silokivi on yksi RNK Flyersin runkopelaajista. Kuva: Timo Kupiainen

Seitsemän joukkueen voimin pelattava SM-runkosarja alkaa tänään, ja taistelussa mukana ovat Blue Rings, Lahti, Jyske, NoU, RNK Flyers, Haukat ja Kiekko-Espoo. Joukkueiden kokoonpanot ovat kokeneet paljon muutoksia, ja pelaajien vaihtuvuus on ollut monessa joukkueessa suurta, joten luvassa on varmasti todella mielenkiintoinen kausi. Viikon ottelupareista tarkemmassa tarkastelussa ovat Jyske ja RNK Flyers sekä Blue Rings ja Kiekko-Espoo.

Sarjanousija Jyske testaa uudistuneen Flyersin 

Kauden ensimmäinen ottelu on länsirannikon joukkueiden taisto, kun sarjanousija Jyske ja RNK Flyers ottavat mittaa toisistaan Laitilassa. Flyersin joukkue on kokenut jälleen suuria muutoksia kevään jälkeen.

– Viime kauden joukkueesta jäi jäljelle pienen pieni runko, jonka ympärille on kesän aikana rakennettu uutta joukkuetta. Helsingin luopuminen SM-sarjapaikasta toi Raisioon muutaman pelaajan jo aiemmin mukaan lähteneiden lisäksi. Kesän aikana myös Luvia joutui perumaan osallistumisensa SM-sarjaan, ja se näkyi muutaman siellä aiemmin pelanneen liikkumisena meidän suuntaamme, valmentaja Tiina Silokivi taustoittaa.

Flyersin joukkue on hikoillut kesän ajan fysiikkavalmentajan ohjauksessa, ja muutamat jääharjoituksetkin on suoritettu.

– Oikeastaan vasta nyt loppukesästä olemme päässeet harjoittelemaan yhdessä koko joukkueen kanssa. Ensimmäinen sarjapeli uudella joukkueella on varmasti vielä vähän hakemista, mutta uskon, että siinäkin ottelussa saadaan peli-ilme ja taisteluhenki päälle ja kentällä nähdään kaksi pisteistä täysillä taistelevaa joukkuetta. Odotamme tietenkin hyvää ja vauhdikasta ringetteä, Silokivi ennakoi.

Jyskeen kapteenit Fanni Elo, Nea Palletvuori ja Lotta Lemmetti kertovat joukkueen yhteisen valmistautumisen alkaneen niin ikään fysiikkavalmentajien johdolla.

– Yhteisissä harjoituksissa keskityimme pääosin voimaan ja nopeuteen. Jäällä olemme pyrkineet hiomaan yhteisiä kuvioita kuntoon. Vauhtia ja yhteishenkeä kävimme hakemassa myös Aurinkorannikolta, naiset kertovat.

Kapteenikolmikko odottaa vauhdikasta ottelua ja uskoo joukkueen pystyvän vastaamaan vaatimuksiin.

– Jyskeen vahvuuksia ovat ennakkoluulottomuus, laaja rosteri, periksiantamattomuus ja yllätyksellisyys, he luonnehtivat.

 

Muutoksen tuulia kokenut Kiekko-Espoo haastaa hallitsevan mestarin

 

Blue Rings Akatemian maalivahti Jasmin Hickman torjuu tällä kaudella SM-sarjassa. Kuva: Timo Kupiainen

Viime kauden päätteeksi kultaisilla mitaleilla palkittu Blue Rings on valmentaja Heidi Petrellin mukaan valmistautunut kauteen sopivalla rutiinilla ja omaan, vahvaan kulttuuriin nojaamalla.

– Pelillisesti olemme valmistautuneet kehittämään tekemistämme viime kaudesta. Se oli loistava alku, mutta tarina jatkuu! Visioni pelistämme on sellaista, mitä ringette ei ole vielä muiden pelaamana ollut. Laji on sama, tyyli meidän oma, hän toteaa arvoituksellisesti.

Joukkueen nuoreen kaartiin kuuluva vuonna 2005 syntynyt Emilia Nurmikoski kertoo, että kokoonpanoon ei ole tullut kovin suuria muutoksia, minkä vuoksi ryhmäytyminen on ollut helppoa.

– Olemme harjoitelleet määrätietoisesti ja hyvin yhdessä kesän aikana ja tietenkin nauttineet yhdessäolosta.

Petrell kertoo, että joukkueeseen on liittynyt kolme uutta pelaajaa: Ella Tarssanen, Veera Hakonen ja Emmi Juusela. Lisäksi viime kauden lopuulla Blue Ringsin maalia ilmiömäisesti vartioineet Jasmin Hickman ja Erin Forsstén ovat myös virallisesti mukana joukkueen vahvuudessa.

– Uudet pelaajat ovat jo tuoneet vauhtia ja persoonallisuutta joukkueeseen. Odotamme heidän tuovan meidän jo ennestäänkin monipuoliseen pelaamiseemme lisää variaatioita, Nurmikoski iloitsee.

Blue Ringsin ensimmäiseksi vastustajaksi Keravalla asettuu torstaina Kiekko-Espoon uudistunut joukkue.

– Joukkueemme on kokenut varsin suuren muutoksen tälle kaudelle. Uusia pelaajia on peräti kahdeksan, ja valmennustiimikin on kaksinkertaistunut viime kauteen verrattuna. Siitä huolimatta kasassa on menestystä janoava, laadukas ja kilpailullinen joukkue, joka on treenannut kesän hyvin ja ahkerasti, luonnehtii valmennustiimiin uusin jäsen Janne Ahoniemi.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet harjoituspelejä, mutta todellinen potentiaali mitataan vasta sarjan alettua.

– Harjoitusottelut ovat tarpeellisia pelin harjoittelun kannalta, mutta kolmessa pelissä emme ole vielä saaneet koko rosteria paikalle, kertoo Blue Ringsin Petrell.

Kiekko-Espoon Ahoniemi sanoo harjoituspelien sujuneen vaihtelevasti. Pari ensimmäistä peliä joukkkue pelasi hieman vajaalla kokoonpanolla, mutta viimeisiä pelejä kohti suoritustaso parani.

– Väistämättä pelaajiston iso vaihtuvuus näkyy vielä näin alkukaudesta, mutta mitä enemmän saamme yhteistä aikaa jäällä, sitä paremmin homma lähtee rullaamaan ja joukkue tiivistyy entisestään, hän päättää.

Ringeten SM-sarja käynnistyy poikkeuksellisesti arkiotteluilla kuuden joukkueen osalta.
Uudistuksella pyritään mahdollistamaan suuremman yleisömäärän löytäminen katsomoon heti sarjan alusta pitäen. Myös tuomareiden riittävyyttä on haluttu turvata kiireisten viikonloppujen vuoksi. Ehdotus uudistukseen on tullut kentältä, kun esimerkiksi junioripelaajat toivovat pääsevänsä katsomaan SM-ringetteä. Katsojamääristä on positiivisia kokemuksia viime kauden arkipelien osalta.

Arkiotteluita on tullaan pelaamaan yhteensä 1-3 joukkuetta kohden.

Kaikki SM-runkosarjan joukkueet aloittavat peliurakkansa tällä viikolla! Tule mukaan seuraamaan, mitkä joukkueet heiluttavat ensimmäisten otteluiden tahtipuikkoa. Ottelut näet suorana Ruudusta Ruutu+ Urheilu -tilauksella.

 

SM-runkosarjan viikon ottelut:

Ti 10.9. Jyske – RNK Flyers klo 18:30, Laitilan jäähalli

Ke 11.9. Haukat – Lahti klo 19:00, Järvenpään jäähalli

To 12.9. Blue Rings – Kiekko-Espoo klo 19:00, Keravan jäähalli

Su 15.9. Kiekko-Espoo – Jyske klo 13:15, Tapiolan harjoitusjäähalli

Su 15.9. NoU – Lahti klo 14:00, Nokian jäähalli